De AVG staat voor de deur.
per 25 mei dient je website aan deze Europese wetgeving te voldoen. Wij helpen je graag.

Contacformulier

De kans is groot dat je een contactformulier op de website hebt staan. Je dient dan de bezoeker voortaan expliciet toestemming te geven om deze gegevens op te slaan. Ongeacht of dit opgeslagen wordt in een toegewezen database of een los mailarchief zoals je emailbox.

Meten van data

Meet jij de data van je website middels Google Analytics of vergelijkbare software? Afhankelijk van je instellingen dien je de bezoeker van je website dit kenbaar te maken of zelfs toestemming hiervoor te geven, nog voor dat de software hun data gaat meten.

Bezoekers registratie

Heb jij een website of webshop waarbij bezoekers zich kunnen registreren? Dan ben je volgens de VGA onder andere verplicht om dit ten alle tijden inzichtelijk te kunnen maken aan de desbetreffende persoon en indien gewenst deze data te (laten) verwijderen.

Meldtplicht data lek

Websites en webshops zijn continu doelwit van hackers. Naast het algemene belang van de bescherming van de door u verzamelde data, heeft u volgens de VGA de verplichting om de getroffen personen binnen 72 uur na het ontstaan van het data lek in te lichten.